فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان رشته معماری کدامند؟/ ذهن چندبعدی و دوراندیشی دانشآموختگان
محمد جدیریعباسی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اهر در تشریح مزایای تحصیل در رشته معماری، بازار کار و ویژگی دانشآموختگان آن اظهار کرد: این افراد دارای فکری خلاق و مبتکر با مهارتهای حرفهای متناسب با رشته معماری هستند که میتوانند مسائل حوزه معماری را در کمال دقت و صحت تجزیه و تحلیل و ارزیابی کنند.
وی افزود: دانشآموختگان رشته معماری با جمعآوری اطلاعات مورد نیاز، آنها را سازماندهی، ویرایش و برای ارتقای کیفیت زندگی افراد جامعه با استفاده از تواناییهای ذکر شده و اطلاعات موجود به طراحی ساختمانها و فضاهای امن، ایمن، زیبا و باهویت بپردازند.
مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر در تشریح مزایا و قابلیتهای رشته معماری گفت: این رشته در واقع هنر ساماندهی به محیط انسان ساخت و شکلدهی به فضای زندگی بشر متناسب با ارزشها و شرایط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و فنی جامعه و متوازن با طبیعت را برعهده داشته است و در واقع معماری در هرموقعیت زمانی، زندگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردم سرزمین را به تصویر میکشد و به همین دلیل برای آگاهی از تاریخ سرزمین، معماری آن زمان را مطالعه میکنند.
جدیریعباسی از فراهم شدن تمهیدات لازم توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر برای ادامه تحصیل علاقهمندان در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری معماری در بزرگترین دانشگاه منطقه ارسباران بین دانشگاههای دولتی و غیردولتی خبر داد.
وی یادآور شد: رشته معماری در حین قرارگیری در زمره رشتههای فنی مهندسی، تخصصهای مرتبط با شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه را نیز شامل شده و به این دلیل است که رشته معماری بهعنوان تخصص چندرشتهای شامل آموزش مباحث فنی و مهندسی میشود.
بازار کار رشته معماری در ایران
وی ادامه داد: رشته معماری از خلاقیت، ذوق هنری و بنیانهای زیباییشناسی و مهارتهای حرفهای بهره میگیرد و در کنار آن مباحث علوم اقتصادی، اجتماعی و روانشناسی را نیز شامل میشود.
این فعال رشته معماری در مورد بازار کار رشته معماری در ایران عنوان کرد: در مقطع کارشناسی به جنبههای فنی معماری بیشتر توجه میشود و فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به ساختمانسازی (طراحی فنی ساختمانهای مختلف) مشغول شوند و فارغالتحصیلان ارشد هم میتوانند بیشتر به جنبههای هنری معماری و مهندس معماری در کنار طراحی بناها به طراحی، ساخت ماکت و طراحی معماری داخلی مشغول باشند.
جدیریعباسی اضافه کرد: فارغالتحصیلان رشته معماری در زمینههای طراحی (تک بنا یا مجموعه زیستی کوچک) از طراحیهای اولیه تا مراحل اجرایی کار و طراحی اجزای عناصر تشکیل دهنده بنا، رهبری و سرپرستی دفاتر مشاور معماری(مهندسی مشاور)، نظارت عمومی و عالی بر صحت انجام کار در عملیات اجرایی ساختمانی(مهندسی ناظر)، مدیریت و هماهنگی اجرایی پروژههای معماری(مدیریت پروژه) و تأسیس و سرپرستی مؤسسات پیمانکاری و احداث ساختمان مشغول به کار شوند.
وی همکاری با همه متخصصانی که کارشان با ساماندهی فضای زیست مرتبط است مانند اکولوژیستها، جغرافیدانان، اقلیمشناسان، برنامهریزان اقتصادی و اجتماعی و. . .، طراحی پارکها و میدانهای شهری و محوطهسازی، مشارکت در پروژههای برنامهریزی و طراحی شهری و شهرسازی، طراحی تک بناها در مقیاس کوچک و انجام دکوراسیون داخلی و انجام کارهای پژوهشی و آموزشی در زمینه طراحی فضای زیست از دیگر فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان رشته معماری نام برد.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/